Munka

Család

Tanulás

Segítség

 

 

Menü

Bemutatkozunk

A projekt a nők munka-erő-piaci helyzeté-nek javí-tását se-gíti...  részletek >>>

Széchenyi 2020

 Állásbörze

A rendezvény időpontja: 2019. július 25. 9.00 - 13.00

A rendezvény helyszíne: Letenye, Szabadság tér 15. (Fáklya Művelődési Ház)

A Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete  a 2019. július 25-én rendezett letenyei Karriernap és Állásbörze rendezvényen vett részt a Nő az erő! projektje megvalósításának részeként.  A GINOP-5.1.5-16-2017-00015 projekt keretében megvalósuló letenyei Karriernap és Állásbörze egy ingyenes rendezvény, amely kiváló lehetőséget teremtett Család és KarrierPONTunk számára a szakmai kapcsolatok építésére és a célcsoportunk elérésére

A képekhez kattintson IDE!

 

 

 

Tájékoztató nap

A rendezvény időpontja: 2019. július 04.

A rendezvény helyszíne: Zalaszentgrót, Eötvös Károly u. 3. (FIÁKER Étterem)

A rendezvényt a Vöröskereszt megyei igazgatója, és Zalaszentgrót város polgármestere nyitotta meg. Ezt követően Guitprechtné Molnár Erzsébet, a projekt szakmai koordinátora mutatta be a „Nő az Erő!” projektet, Szemző Gáborné szakértő a „Nők a munkahelyen - az atipikus foglalkoztatás lehetőségei” című előadását tartotta meg. Ezt követően Nemesné Somlai Gitta  szakpszichológus-természetgyógyász tartott nagy érdeklődést kiváltó előadást, amelynek címe: „Munka és család összeegyeztetése. Munka és magánélet egyensúlya”. Az előadásokat követően egy közvetlen beszélgetésre került sor, amelyben a célcsoport tagjai aktívan és nyitottan fogalmazták meg kérdéseiket, és fogalmazták meg véleményüket.

A képekhez kattintson IDE!

 

 

A nők társadalmi-gazdasági szerepvállalását népszerűsítő rendezvény

A rendezvény időpontja: 2019. június 11.

A rendezvény helyszíne: Nagykanizsa, Magyar Plakát Ház (Erzsébet tér 14-15.)

Az eseményen a nemek közötti esélyegyenlőségtől, a nők elleni erőszakon és a többszörös diszkrimináción át, a politikai szerepvállalásig számos aspektusból vázolták fel az előadók a magyar nők helyzetét, továbbá a férfiak és a nők közötti egyenlőtlenségek felszámolásának lehetséges útjait. „Sem a nők egymást, sem a férfiak a nőket nem hagyhatják magukra a nehézségekkel. Mindkét nem feladata, hogy a közös megoldást találjunk a munkahelyeken, a politikai életben és a magánéletben. Ha boldog társadalomban akarunk élni, és ha szeretnénk megváltoztatni a jelenlegi negatív európai demográfiai trendet egyénileg és együtt is kell cselekednünk.” Megosztó a vélemény a női szerepek növekedésével kapcsolatban. Sokan félnek, hogy a nők összemérik „erejüket” a férfiakkal, hogyan alakulhat így a társadalom, fontosabbá válik ez a szerep a gyerekek nevelésénél? Másrészről örülnek a világon a nők arányának növekedésének a szakértelmiségiek és a vezetők körében.

A képekhez kattintson IDE!

 

 

Tájékoztató nap

A rendezvény időpontja: 2019. június 1. 15.30 - 19.30

A rendezvény helyszíne: Nagykanizsa, Medgyaszay Ház (Városi Gyermeknap helyszíne)

A Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete  a 2019. június 1-jén rendezett nagykanizsai Városi Gyermeknap rendezvényen tartotta a Nő az erő projekt tájékoztató rendezvényét. A rendezvény célcsoportja a városban élő  gyermekes családok voltak.  A családi rendezvény a Városi Gyermeknap keretében a Kéklámpás nap alkalmából lehetőséget nyújtott a rendvédelmi és egyéb társszervek bemutatkozására. Számos szórakoztató program mellett népi játszótér, ugrálóvár és kézműves sarok várta a családokat. A projektet és a Család és Karrierpontot népszerűsítő információs pultunknál az érdeklődők megismerhették szolgáltatásainkat, a szóbeli tájékoztatás mellett információs anyagokhoz juthattak, továbbá a projekthez kapcsolódó reklámajándékokat kaptak.

A képekhez kattintson IDE!

 

 

Atipikus foglalkoztatási formák népszerűsítése

A rendezvény időpontja: 2019. április 23.

A rendezvény helyszíne: Nagykanizsa, Kálvin tér 5. (Halis István Városi Könyvtár)

Az eseményen elméleti és gyakorlati információkat adtak át az érdeklődőknek, ennek az volt a célja, hogy segítséget nyújtsanak a mindennapi munkavégzés sikeréhez vezetője. Az előadók beszéltek egyebek mellett az optimális munkahelyi légkör kialakításáról, továbbá a munkavégzés egészségügyi vonatkozásairól és azokról a munkavállalókat érintő betegségekről is, melyeket rendszeres szűrővizsgálatokkal időben ki lehet szűrni.

A képekhez kattintson IDE!

 

 

Foglalkoztatási kerekasztal

A rendezvény időpontja: 2019. április 17.

A rendezvény helyszíne: Nagykanizsa, Ady Endre u. 7., (Honvéd Kaszinó)

A Magyar Falu Program fejlesztési lehetőségeiről szóló előadásával Cseresnyés Péter térségi országgyűlési képviselő nyitotta meg a programot és köszöntötte a résztvevőket. Lehota-Szolvik Edit az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület munkatársa a Mura program céljairól és már magvalósult eredményekről is beszélt. A foglalkoztatási támogatások napjainkban előadással folytatta a programot Bata Hajnalka a Nagykanizsai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály munkatársa. Pere Krisztina az önkormányzat PR-tevékenységek felelőse ismertette a Nő az erő projekt eredményeit és a 2019-es év célkitűzéseit.

A képekhez kattintson IDE!

 

 

Workshop

A rendezvény időpontja: 2019. március 20.

A rendezvény helyszíne: Nagykanizsa, Inkubátorház és Innovációs Központ (Buda Ernő utca 19.)

Az eseményen a vállalkozók számára megnyíló pályázati lehetőségek és a helyi szervezetekkel kötött megállapodások ismertetése után a nők érvényesülési lehetőségei a vállalkozói szektorban témakörrel kapcsolatban folytathattak interaktív beszélgetést az előadóval az érdeklődők.

A képekhez kattintson IDE!

 

 

Workshop

A rendezvény időpontja: 2019. január 30.

A rendezvény helyszíne: Nagykanizsa, Vécsey út 6. (Soós Ernő Víztechnológiai Kutatóközpont)

 Az eseményen résztvevőknek bemutatták a Soós Ernő Víztechnológiai Kutatóközpontot, a központ termeit, felszereléseit és kollegáit. Nagy sikere volt a bemutatott kísérleteknek, amiket kisebb csoportokba is ki is próbálhattak az érdeklődők. A bemutatót követően interaktív beszélgetést folytattak a résztvevők a nők érvényesülési lehetőségeiről a kutatás területén.

A képekhez kattintson IDE!

 

 

2018.  augusztus 29. -  Anyatej Világnap és a Szoptatás Hete alkalmából rendezvény Zalaszentgróton

Az Anyatej Világnap és a Szoptatás Hete alkalmából 2018. augusztus 29-én nagysikerű rendezvény valósult meg Zalaszentgróton, a ,,Nő az erő! - Családvédő szolgáltatások nőknek Zala megyében” című projekt keretében. A programon, Zalaszentgróton és a környező településen élő anyukák, apukák, és nagymamák előadásokat hallgattak a férfiak és a nők változó szerepeiről, az atipikus foglalkoztatás lehetőségeiről és egyéb a kismamákat érintő témákról. A rendezvény barátságos környezetet nyújtott a felnőttek mellett a gyermekeknek is, akiket a szülők magukkal hoztak.

A képekhez kattintson IDE!

 

 

2018. október 9. - Sajtótájékoztató Nagykanizsán

A Család és KarrierPONT nyújtotta lehetőségeket ismertette Szőlősi Márta a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezetének vezetője.

A Kanizsa Újság híranyagához kattintson IDE!

A Zalai Hírlap tudósítása ITT érhető el.

 

 

2018. október 26. - „A lehetőség Benned van! - erőforrások és lehetőségek feltárása és kiaknázása”

A Zala Megyei Vöröskereszt és a Mozgássérültek Zala Megyei Egyesület Zalaszentgróti csoportja nagy érdeklődést kiváltó tájékoztató rendezvényt tartott Zalaszentgrótot, 2018. október 26-án. „A lehetőség Benned van! - erőforrások és lehetőségek feltárása és kiaknázása” címmel Nemesné Somlai Gitta szakpszichológus- természetgyógyász tartott élvezetes előadást. A további programokban az atipikus foglalkoztatási lehetőségekről, a megváltozott munkaképességűek esélyeiről, a vidéken élő nők munkavállalási lehetőségeiről tájékozódtak és beszélgettek a résztvevők.

A képekhez kattintson IDE!

 

2018. november 7. - Kulcsképességek feltárása címmel előadás Zalaszentgróton

A „Nő az Erő!- Családvédő szolgáltatások nőknek Zala megyében” program keretében Kulcsképességek feltárása címmel GYED-en, GYES-en lévő kismamáknak, és kisgyermekekkel foglalkozó nőknek 30 órás csoportfoglalkozás került megszervezésre Zalaszentgróton. A csoportfoglalkozás fő tématerülete az atipikus munkavégzés, a család és az egészségvédelem volt.

A képekhez kattintson IDE!

 

 

Akadálymentes nézet

 

Partnerek

 

Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete

 

Nagykanizsa
Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Támogatóink

  Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete

   

  Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága

   

  Nagykanizsa
  Megyei Jogú Város Önkormányzata